Επαγγελματικά αρμεκτήρια: Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Το άρμεγμα της αγελάδας είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την ανακούφιση του ζώου, ωστόσο, όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλες φάρμες και μονάδες παραγωγής, η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται σωστά και με σεβασμό στο ζώο, προκειμένου να μην ταράξει την ηρεμία του και να μην επηρεάσει την ποιότητα της παραγωγής γάλακτος.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, με σεβασμό στους κτηνοτρόφους αλλά και τις αγελάδες, σας παρουσιάζουμε τα αρμεκτήρια κορυφαίας τεχνολογίας, ιδανικά για μικρές ή και πιο μεγάλες εγκαταστάσεις, που έχουν ως προτεραιότητα το εύκολο και ανώδυνο άρμεγμα, χωρίς να ταλαιπωρείται το ζώο και να αλλοιώνει το γάλα.

Τα αρμεκτήρια χωρίζονται σε 4 κατηγορίες ώστε να μπορείτε να επιλέξετε εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στη δική σας φάρμα και ανταποκρίνονται ιδανικά στις ανάγκες σας.

Ψαροκόκκαλο

Ιδανικό για άρμεγμα από το πλάι με στιβαρό σκελετό, που δεν χρειάζεται επιπλέον κολώνες για να σταθεί, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες τραυματισμού κατά το άρμεγμα. Επιπλέον η ράμπα λαιμού είναι ρυθμιζόμενη, για μεγαλύτερη άνεση του ζώου.

Παράλληλο

Διαθέτει αποκλειστική πατέντα με περιστροφική θύρα εξόδου για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των αγελάδων. Μάλιστα η ήρεμη περιστροφή της θύρας εκπαιδεύει τις αγελάδες για να μάθουν να βγαίνουν αμέσως μόλις τελειώνει το άρμεγμα και να έρθει η επόμενη σειρά.

Κυκλικό

Ιδανικό για μεγάλες φάρμες, για συνεχές άρμεγμα, διαθέτει υδραυλικό σύστημα οδήγησης και πλατφόρμα φιλική προς την αγελάδα αλλά και μεγάλης αντοχής, καθώς είναι κατασκευασμένη από τσιμέντο. Επιπλέον, ο μεγάλος χώρος, παρέχει άνεση στην αγελάδα και κορυφαία απόδοση στις φάρμες.

Swing Over

Ιδανικό για μικρές φάρμες με περιορισμένο χώρο για αρμεκτήρια, εξασφαλίζει οικονομικό άρμεγμα με μικρότερο συνολικό κόστος, ενώ η εγκατάσταση του εξοπλισμού γίνεται εύκολα και πρακτικά.